Freelance (social media) redacteur Bouw Woon Leef m/v

Volg jij de ontwikkelingen rondom wonen en bouwen in de stad op de voet? Hou jij van architectuur en ben je geïnteresseerd in de ontwikkeling van een stad?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vanaf september zoekt Bouw Woon Leef een (social media) redacteur
Bouw Woon Leef is het videoplatform rondom stedelijke ontwikkeling. We laten zien waar er wordt gebouwd, heringericht, gesloopt of getransformeerd en hoe, waarom en voor wie. Iedere maand doen we dat aan de hand van een nieuw thema dat inspeelt op de actualiteit.

Wat ga je doen?
Jij doet research en draagt ideeën rondom het thema van de maand aan. Je voert voorgesprekken en verwerkt de informatie voor de programmamakers. Je schrijft artikelen bij de video’s voor de website en de socialmedia kanalen.

Je denkt strategisch mee over de social mediakoers en bent in staat zelfstandig met goede ideeën te komen en deze ook uit te voeren.

Uiteraard hebben diverse social media en de wereld van online video geen geheimen voor je. Je snapt dat ieder platform om een eigen aanpak vraagt en dat ieder onderwerp weer een aparte insteek verdient.

Functie eisen
– Je bent creatief, origineel, resultaatgericht en vindingrijk.
– Je hebt ervaring met het werken voor opdrachtgevers
– Je hebt actuele kennis van de Amsterdamse samenleving.
– Je bent in staat om gebruik te maken van verschillende informatiebronnen.
– Je hebt journalistieke ervaring en kennis en visie op online journalistiek.
– Je schrijft aansprekend en foutloos
– Je hebt prima communicatieve vaardigheden.
– Het kunnen maken van simpele montages met Adobe Premiere is een pré

Wij bieden
Een leuke opdracht voor tenminste 2,5 dagen in de week gedurende 4 maanden met een kans op verlenging. Verloning geschiedt via Tentoo of op basis van een opdrachtovereenkomst.

Procedure
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur dan een motivatiebrief met cv uiterlijk vóór 1 oktober a.s. naar vacatures@at5.nl. AT5 houdt Amsterdammers en geïnteresseerden in de hoofdstad op de hoogte van nieuws, sport, politiek, kunst & cultuur in Amsterdam. Dit doen we 24/7 via onze onlineplatformen en tv. Wij zijn spraakmakend, betrokken en toonaangevend. Bij ons werken ongeveer 30 mensen en een groot aantal freelancers.

In Amsterdam wonen ruim 850.000 mensen met 180 verschillende soorten nationaliteiten. Het liefst zien we ook 180 nationaliteiten op onze redactie. Amsterdammers met een diverse afkomst worden nadrukkelijk uitgenodigd te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.