Freelance online redacteur m/v

Wil je alles op social gebied uitproberen en ben je creatief? Dan zijn we op zoek naar JOU!

Freelance online redacteur m/v

Wat ga je doen? Je zorgt ervoor dat onze titels ‘Bouw Woon Leef’, ‘Verkeer’ en ‘Amsterdam Informeert’ online up to date zijn. Je verrijkt bestaande content met tekst en beeld en je zorgt ervoor dat de content een optimaal bereik heeft. Je denkt strategisch mee over de social mediakoers van deze titels en bent in staat zelfstandig met goede ideeën te komen en deze ook uit te voeren.

Uiteraard hebben diverse social media en de wereld van online video geen geheimen voor je. Je snapt dat ieder platform om een eigen aanpak vraagt en dat ieder onderwerp weer een aparte insteek verdient. Op voorhand ben je in staat ons te vertellen wat we moeten doen om onze video’s tot een succes te maken en achteraf kun je in een goede analyse vertellen wat er goed is gegaan en wat er beter kan.

Functie eisen:
– Je bent creatief, origineel, resultaatgericht en vindingrijk.
– Je hebt ervaring met het werken voor opdrachtgevers
– Je hebt aantoonbare actuele kennis van de Amsterdamse samenleving.
– Je bent in staat om gebruik te maken van verschillende informatiebronnen.
– Je hebt journalistieke ervaring en kennis en visie op online journalistiek.
– Je kunt informatie analyseren en je trekt de juiste conclusies.
– Je hebt prima communicatieve vaardigheden.

Wij bieden
Een leuke opdracht voor tenminste 2,5 dagen in de week gedurende 4 maanden met een kans op verlenging. Verloning geschiedt via Tentoo of op basis van een opdrachtovereenkomst.

Procedure
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur dan een motivatiebrief met cv uiterlijk vóór 9 april a.s. naar vacatures@at5.nl.

AT5 houdt Amsterdammers en geïnteresseerden in de hoofdstad op de hoogte van nieuws, sport, politiek, kunst & cultuur in Amsterdam. Dit doen we 24/7 via onze onlineplatformen en tv. Bij ons werken ongeveer 30 mensen en een groot aantal freelancers.

In Amsterdam wonen ruim 850.000 mensen met 180 verschillende soorten nationaliteiten. Het liefst zien we ook 180 nationaliteiten op onze redactie. Amsterdammers met een diverse afkomst worden nadrukkelijk uitgenodigd te reageren.