Freelance senior social media redacteur m/v

Ben jij een online strateeg? Wil je alles op social uitproberen en ben je creatief? Als je daar 3x ‘JA!’ op zegt dan zijn we op zoek naar JOU!

Freelance senior social media redacteur m/v

Wat ga je doen? Je gaat je vooral bezighouden met de online strategie van onze titels ‘Koopkracht’ en ‘Bouw Woon Leef’. Hiervoor adviseer je de redactie over de best denkbare manier om video’s te maken voor Facebook, YouTube, Instagram en Twitter.

Je denkt strategisch mee over de social mediakoers van deze titels en bent in staat zelfstandig met goede ideeën te komen en deze ook uit te voeren.

Uiteraard hebben diverse social media en de wereld van online video geen geheimen voor je. Je snapt dat ieder platform om een eigen aanpak vraagt en dat ieder onderwerp weer een aparte insteek verdient. Op voorhand ben je in staat ons te vertellen wat we moeten doen om onze video’s tot een succes te maken en achteraf kun je in een goede analyse vertellen wat er goed is gegaan en wat er beter kan!

Functie-eisen
– Je hebt relevante journalistieke ervaring en kennis en visie op online journalistiek.
– Je hebt aantoonbare actuele kennis van de Amsterdamse samenleving.
– Je bent creatief, origineel, resultaatgericht en vindingrijk.
– Je bent wat online strategie betreft een kei
– Je bent in staat om gebruik te maken van verschillende informatiebronnen.
– Je kunt informatie analyseren en je trekt de juiste conclusies.
– Je hebt prima communicatieve vaardigheden.

Wij bieden
Een leuke opdracht voor 3 dagen in de week gedurende 4 maanden met een kans op verlenging.
Verloning geschiedt via Tentoo of op basis van een opdrachtovereenkomst.

Procedure
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur dan een motivatiebrief met cv uiterlijk vóór 4 augustus 2017 a.s. naar vacatures@at5.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Cathalijne van der Lans, eindredacteur, 088-8501572.

AT5 houdt Amsterdammers en geïnteresseerden in de hoofdstad op de hoogte van nieuws, sport, politiek, kunst & cultuur in Amsterdam. Dit doen we 24/7 via onze onlineplatformen en tv. Wij zijn spraakmakend, betrokken en toonaangevend. Bij ons werken ongeveer 30 mensen en een groot aantal freelancers.

In Amsterdam wonen ruim 850.000 mensen met 180 verschillende soorten nationaliteiten. Het liefst zien we ook 180 nationaliteiten op onze redactie. Amsterdammers met een diverse afkomst worden nadrukkelijk uitgenodigd te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.